Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Potpuno druga strana Sarajlije koji je pokorio svijet – Braco Dimitrijević u podcastu O prostoru sa Zecom i Vukom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ovosedmični gost Amira Vuka Zeca je jedan od najuspješnijih savremenih umjetnika na svijetu, Slobodan Braco Dimitrijević, kojeg nazivaju  “ocem konceptualne umjetnosti”, a Amir ga je nazvao i kraljem umjetnosti i ledolomcem u kulturi.

Povod za razgovor ova dva velikana, između ostalog, bila je i sarajevska promocija autobiografije Brace Dimitrijevića “Louvre je moj atelje, ulica moj muzej“. Riječ je o nevjerovatnom umjetničkom i životnom putovanju na pet kontinenata na koje je autor krenuo noseći sa sobom dijelove svojih zavičaja – Sarajeva i Dubrovnika, nasljeđa svog oca, jednog od najvažnijih jugoslavenskih avangardnih umjetnika, Voje Dimitrijevića i svoje majke, izvanredne Jelene Dimitrijević.

O uspjesima, bogatoj karijeri, životu i stvaralaštvu, ove nedjelje u 21 sat.

I ne zaboravite pomoći Braci da dođe do Rame.

Oslobođenje – Braco Dimitrijević u podcastu kod Amira Vuka Zeca traži Ramu: Zna li ga neko?

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste