Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Podcast “O prostoru sa Zecom i Vukom”: Emotivna eksplozija u putovanju kroz prostor i vrijeme

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

“Jedno je biti naslonjen na šank, a drugo je biti u šanku. Drugačija percepcija!”, riječi su Amira Vuka Zeca, jednog od najsjajnijih arhitekata našeg doba. Amirove riječi prenose duboku emociju koja prati i njegovu najnoviju ulogu – ulogu voditelja podcasta, kroz koji u razgovoru sa gostima, želi izvući suštinu, dubinu i strast jer za njega, prostor nije samo fizički entitet, već i emocionalno iskustvo koje nas definiše.

Ovaj podcast će otvoriti nova vrata svijetu prostora i arhitekture, svake druge nedjelje u 21 sat.

Da li ste ikada čuli za pojam meta-arhitekture i razmišljali o tome kako se prvobitna skica razlikuje od finalnog projekta? Kako je Michelangelo, dok je klesao Davida, komunicirao sa trgovcem od kojeg je kupio kamen i šta je uopšte znao o prostoru i njegovoj suštini?

Kako sve ovo povezujemo sa velikim Nikolom Teslom?

Sve su ovo teme prvog podcasta “O prostoru sa Zecom i Vukom” u kojem smo ugostili Bernarda Bostjančića, arhitektu iz Zenice, koji je dugogodišnji Amirov saputnik u svijetu arhitekture.

Na Danima arhitekture, Bostjančić je iznenadio sve prisutne tako što je održao revolucionarno predavanje bez ijedne slike. Iz arhitekture je izvukao sliku i pretvorio je u riječ. Autor je knjige “Meta-arhitektura”, krasi ga specifična unutrašnja filozofija i hrabro slijedi vlastite misli.

Prvu epizodu podcasta “O prostoru sa Zecom i Vukom” možete gledati u nedjelju, 1. oktobra, u 21 sat.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste