Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Pacijenti se na sistematskom pregledu tretiraju kao automobili – Zdravstvo – pogled iznutra

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U novom izdanju podcasta „Zdravstvo – pogled iznutra“ analiziramo sistem zdravstvenog osiguranja kako u Bosni i Hercegovini, u zemljama regiona, tako i u svijetu te načinu finansiranja zdravstvenog sistema i uvijek interesantnoj temi modela zdravstvenog osiguranja.

Gost podcasta je Damir Kovačević, međunarodni poslovni konsultant za razvoj zdravstvenih osiguranja. Kovačević je takođe bio sudionik velike zdravstvene reforme u Hrvatskoj, koja se dešavala 2013. i 2014. godine, i osnivač je i direktor Instituta za upravljanje apsentizmom.

Problem zdravstva koji je zajednički gotovo svim zemljama regiona, izazovi sa kojima se susrećemo, očekivanja pacijenatastarenje populacije te medicinska inflacija, neke su od tema podcasta „Zdravstvo – pogled iznutra“ ovog utorka u 20 sati.

Prethodnu epizodu podcasta „Zdravstvo – pogled iznutra“ pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Prof. dr. Rasim Jusufović – etablirani stručnjak i senior lider i ekspert iz oblasti zdravstvene ekonomije. Profesor je na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology i gostujući profesor na Medicinskom univerzitetu Beč, suosnivač je međunarodnog postdiplomskog studija iz zdravstvene ekonomike i direktor projekta uspostavljanja ASA bolnice, prve privatne opšte bolnice u BiH. Prof. dr. Jusufović stručnjak je za zdravstvenu ekonomiju sa doktoratom iz oblasti farmakoekonomije i zdravstvene ekonomije, trener jahanja, konjički sportista, muzičar, autor knjiga, udžbenika, privatni pilot, a sada i voditelj podcasta.

Pogledajte još neke podcaste