Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ovaj dječak će za desetak godina puniti dvorane! – RazVEDRAvaNje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Nema boljeg RazVEDRAvaNja od pjesme i lijepog primjera odnosa profesora i učenika, a sve to će u naš podcast studio donijeti malo čudo od djeteta, Ajdin Osmanović i njegov mentor, prof. Jasmin Brašnjić.

Ajdin je dječak jedinstvenog glasa, koji svojom interpretacijom osvaja srca ljudi širom regiona. Malo kojem korisniku društvenih mreža su uspjeli promaći videi, na kojima Ajdin, zajedno sa svojim mentorom, interpretira neke od najljepših pjesama sa naših prostora, a svoj prvi solistički koncert, imaće 16. novembra u Tuzli.

Zašto je profesor Brašnjić malenom Ajdinu ne samo profesor muzike, nego i učitelj života, kako je došlo do njihove saradnje, šta nam to planiraju u budućnosti te o svim pozitivnim elementima koje umjetnost i kultura mogu ponuditi odgoju i obrazovanju, ovog utorka u 20 sati.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa profesoricom Elvedinom Begić pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste