Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Oslobođena 029: Prebolne menstruacije nisu prirodne – uvijek je nešto u pozadini

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Znate li da je endometrioza jedno od oboljenja za koje mnoge žene ni ne znaju da imaju? Kao dijagnoza, endometrioza nije nimalo jednostavna i može napraviti mnogo poteškoća, a smatra se da do 15% žena trenutnoživi s njom.
Sve što treba da saznate o endometriozi, saznaćete u novom izdanju podcasta Oslobođena.

S obzirom da je ona”estrogen-zavisno” oboljenje, prehrana koja podstiče stvaranje estrogena pogoršava tok bolesti i njene simptome. Koliko hrana konkretno utiče na žensko zdravlje, šta nam rade šećeri i “brza hrana”, pitamo, između ostalog,nutricionisticu Amelu Ivković O’Reilly.

Detaljan odgovor na pitanje šta je endometrioza, kako nastaje i možemo li je nekako spriječiti, daće nam dr. Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije.

Podcast Oslobođena slušajte i gledajte četvrtkom u 20 sati.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenjea utora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste