Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Oslobođena 028: Da li je vašem poslovnom strpljenju, volji za rad i motivaciji dogorjelo?

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kako razlikovati „obični“ stres od burnouta? Koliko je ova dijagnoza česta i da li je na vrijeme postanemo svjesni, a kada postanemo, šta onda?

Znate li šta je burnout ili i dalje mislite da je to dijagnoza koju je izmislio Zapad? U svijetu se ovoj dijagnozi pristupa vrlo ozbiljno i moguće je uzeti bolovanje samo na osnovu iste. 

Kako da znate da li ste na poslu sagorjeli? Da li je vašem poslovnom strpljenju, volji za rad i motivaciji dogorjelo? Na ta pitanja ćemo dobiti odgovor u novoj epizodi podcasta Oslobođena.

Kako razlikovati „obični“ stres od burnouta? Koliko je ova dijagnoza česta i da li je na vrijeme postanemo svjesni, a kada postanemo, šta onda? Na ova pitanja, kao i samu definiciju burnouta će nam dati Larisa Halilović, međunarodna ekspertica za razvoj timova i biznisa. 

Kada vidite neke osobe pomislite “Ma kakav burnout, pogledajte kako savršeno izgledaju”, a je li to uistinu tako reći će nam poduzetnica Maja Graholski.

1974. je Herbert Freudenberger ustanovio burnout kao pojavu i uveo je u medicinski žurnal, a nakon skoro 50 godina većina nas u BiH i ne zna šta je to. Šta kaže praksa, koliko je sada ta dijagnoza česta kod nas govori nam prof. dr. Nurka Pranjić specijalista medicine rada.

Kako izgleda put traženja dijagnoze, kako reaguje okolina i koja je cijena savršenstva, neke su od tema razgovora Oslobođene koju slušate i gledate ovog četvrtka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeGoogle PodcastApple Podcasts, DeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM, a u 21 sat u programu O kanala.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Prošlosedmičnu epizodu podcasta Oslobođena u kojoj je gošća bila urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste