Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Oslobođena 027: Novinar ne može raditi svoj posao ako nije optimističan

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ko u današnje vrijeme vlada – muškarci ili žene, kako je to kada u štiklama ideš na prvu liniju i zašto je novinarstvo profesija koja se živi, slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sat.

U novom izdanju podcasta Oslobođena na sasvim drugačiji način, imaćete priliku upoznati Vildanu Selimbegović, glavnu i odgovornu urednicu Oslobođenja, lista koji ove godine obilježava 80. rođendan.

Na čelu novine je gotovo 15 godina, a u našu kuću došla je nešto prije magazina Dani čija je glavna urednica postala u vrijeme kada su žene bile rijetka rijetkost na čelnim pozicijama u medijima. Bila je ratni izvještač, nagrađivana je za istraživačko novinarstvo, istrajava u pisanju kolumni, a odnedavno je i urednica i voditeljica podcasta Direktno sa Vildanom Selimbegović, koji ponedjeljkom u 21 h možete slušati i gledati na svim podcast plaformama medijske grupacije Oslobođenje i na O kanalu.

Kako se, nakon toliko godina bavljenja pisanom riječi, snalazi pred kamerama, ko u današnje vrijeme vlada – muškarci ili žene, zašto su žene ženama žene, kako je to kada u štiklama ideš na prvu liniju i zašto je novinarstvo profesija koja se živi, neke su od tema razgovora Oslobođene koju slušate i gledate ovog četvrtka u 20 sat na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeGoogle PodcastApple PodcastsDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM, a u 21 sat u programu O kanala.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Prošlosedmičnu epizodu podcasta Oslobođena o djeci sa poteškoćama u razvoju pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste