Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Oslobođena 022: Upornost, malo strasti i ludosti ii ko zna gdje vas put može odvesti

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kako izgleda kreativnost u zemlji u kojoj na dnevniku samo gledamo loše vijesti? Da li je uopšte moguće baviti se nečim što traži inspiraciju svaki dan i kako je biti žena u kreativnoj industiji?

Ovo su neke od tema o kojima u novom izdanju podcasta Oslobođena razgovaramo sa ženama koje kroz svoj posao u kreativnoj industriji ostavljaju veliki trag.

Iskustva koja je prošla kroz svoj poslovni put, podijeliće Ana Ćavar, osnivačica i urednica portala Bonjour, koja je sa svojim timom uspjela napraviti veliku zajednicu kreativnih žena u BiH. Ana će nam otkriti i kada je spoznala da je kreativnost njen potpis, šta je inspiriše, kako uspijeva uskladiti posao koji u praksi nema radno vrijeme i porodicu te postoji li ženska solidarnost unutar industrije.

Razgovaramo i sa Mahirom Hadžić, izvršnom direktoricom kreativne agencije Purple Key. Mahira će nam ispričati kako vidi razvoj kreativne industrije u BiH i gdje smo na tom putu, kako je baviti se kreativnošću u zemlji koja jednom nogom još uvijek živi u prošlosti i šta je razlog što bh. kreativne agencije sve više rade za inostrano tržište.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. 

Našu Oslobođenu slušajte i gledajte četvrtkom u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste