Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Opet Laka / Srđan Jevđević: Ako jedan od nas pati, nikome nije dobro

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ovog petka u podcast studio Opet Laka, iz Seattlea nam stiže Srđan Jevđević, frontman punk rock benda Kultur shock. Rođeni sarajlija Gino Banana, kako su ga znali osamdesetih godina, danas je sigurno jedan od najznačajnijih stvaralaca sa ovih prostora. Pisac, profesor grčke drame na univerzitetu u SAD-u, autor pozorišnih djela.

O Jevđinim utopijskim idejama, uticaju devedesetih na njegov state of mind, razlikama između mladih na Balkanu i mladih u Americi, koliko je tehnologija uzela maha, šta misli o “muzici na laptopu”, koja je njegova veza sa Valterom Perićem, boji li se Putina, je li se rock ‘n’ roll vratio na Balkan, neke su od tema o kojima će se ovog petka u 20 sati razgovarati u 60 nevjerovatnih podcast minuta koje će vam probuditi nostalgiju, razgibati smijalice i navesti da istrajavate u onome što volite, pa bilo to opšteprihvaćeno ili ne.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste