Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Obrazovnu politiku uopšte nemamo, a politiku u obrazovanju imamo svuda! – RazVEDRAvaNje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Znate li da matematika ne mora biti bauk i da postoje učenici koji jedva čekaju upravo ovaj čas, a sve to zahvaljujući prof. Dženeti Ajanić, koja ovaj predmet predaje u Drugoj gimnaziji Sarajevo, a koja je gošća novog izdanja podcasta RazVEDRavaNje.

Sa našim profom Zubićem, razgovaraće o obrazovanju „nekada i sada“, o potrebama stvarne reforme, ali i o svim problemima u obrazovanju, od najvišeg do najnižeg nivoa.

Profesorica Ajanić će nam objasniti šta je to IB program, zbog čega ga smatra kvalitetnijim od „nacionalnog“, a podijeliće sa nama i konkretne primjere svog rada koji bi mogli biti sastavni dio svih potencijalnih promjena u obrazovnom procesu.

Podcast RazVEDRAvaNje slušajte i gledajte ovog utorka u 20 sati.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa malim čudom od djeteta, Ajdinom Osmanovićem i njegovim mentorom, prof. Jasminom Brašnjićem pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste