Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Nostalgija nije dovoljan razlog za povratak – U kontru sa Draganom Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ovoga puta na centralnoj podcast sceni Oslobođenja U kontru dva brata – Dragan Markovina i Damir Markovina, mostarsko-zagrebački glumac i redatelj.

Povod za razgovor bio je njegov film “Dezerteri”, sa kojim je nastupao na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu.

Ispričao nam je Damir pod kakvim okolnostima je otišao iz ratnog Mostara u Zagreb na studij, kako je Zagreb tada izgledao i kako se Hrvatska odnosila prema ratu u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz BiH. Otkrio nam je i zbog čega se s glume odlučio prebaciti na režiju.

Damir i Dragan Markovina otvorili su temu Mostara i mostarskih Srba danas, razgovarali o nogometu i gradskom derbiju te o tome zbog čega se Damir nakon trideset godina odlučio vratiti tom gradu i snimiti film o vlastitoj rasutoj generaciji – subota  u 21 sat .

Prethodnu epizodu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom u kojoj je gost bio Svetozar Cvetković, kultni beogradski pozorišni i filmski glumac, pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste