Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ne žalite se što stalno govorim da neće biti bolje: Budite vi svjetlo, demantujte me! – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Za sve one koji će se možda tek pridružiti zajednici koju je ovaj podcast spontano okupio, zajednici u kojoj se njeguju dobre namjere, umjetnost, kvalitetan razgovor i potpuno nenametljiva, istinska mudrost, zajednici u kojoj se ljudi i dalje znaju dobro šaliti i nasmijati, zajednici zvanoj Opet Laka koja se izrodila iz istoimenog podcasta medijske grupacije Oslobođenje, evo nekih osnovnih informacija o glavnom liku, našem omiljenom stalnom gostu.

Elvir Laković Laka je bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta (uz kratke konekcije sa ostatkom svijeta) i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Upravo se to desilo i sa podcastom u kojem je Laka u funkciji stalnog gosta, kojeg ni 45 dana nije dosta, pa tako nam je, ovog 46-og dana, u 46-oj epizodi po redu, za kraj sezone, došao Opet Elvir Laković Laka kako bi raščistio neke stvari sa samim sobom.

Lake će se prisjetiti djetinjstva, prvih strahova, prvih ljubavi, prvih kopački i muzičkih nota. Ispričaće kako je uopšte došlo do fenomena zvanog Opet Laka, na šta ih producentica tjera te, iz protesta, odraditi turu šutnje prepune riječi. Pokušali su sebi objasniti otkud tolika gledanost i kako to da im podcasti nerijetko završe u trendingu, a da, pri tom, uopšte ni ne znaju šta je to. Osvrnuli su se i na komentare slušalaca i gledalaca, pa su, između ostalog, objasnili zašto prekidaju sagovornike, otkud u podcastima toliko priče o religiji i zašto nikada neće biti bolje.

Otkud Laki potvrda sa suda da je po nacionalnosti čovjek, kako objašnjava poštenje, a kako licemjerstvo i koliko je važno ostati doslijedan sebi, slušajte i gledajte ovog petka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gošća bila Nataša Aksentijević, glumica, komičarka i voditeljica pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste