Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ne mogu svi biti doktori nauka: Djecu treba stimulisati da upisuju zanatske škole – RazVEDRAvaNje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Pričaće i o značaju i svim ulogama koje ima Vijeće roditelja, kao i o greškama koje spomenuto vijeće radi u svojim aktivnostima, ističući najvažniju poruku i potencijalno rješenje koje se ogleda u formiranju trokuta učenik-nastavnik-roditelj

RazVeDRAvaNju o obrazovanju razgovaramo i sa roditeljima. U novoj epizodi ovog podcasta sa nama je Amela Penava, dugogodišnja predsjednica Vijeća roditelja Kantona Sarajevo i član Upravnog odbora Pete Gimnazije u ime roditelja.

​Penava će sa našim profesorom Zubićem govoriti o počecima djelovanja i nastanku institucije Vijeća roditelja te o formiranju organizacije na nivou Kantona Sarajevo. Pričaće i o značaju i svim ulogama koje ima Vijeće roditelja, kao i o greškama koje spomenuto vijeće radi u svojim aktivnostima, ističući najvažniju poruku i potencijalno rješenje koje se ogleda u formiranju trokuta učenik-nastavnik-roditelj, a koje doprinosi kvalitetnijem odgoju i obrazovanju.

Novu epizodu podcasta RazVEDRAvaNje slušajte i gledajte ovog utorka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa učiteljicom u OŠ Hamdija Kreševljaković u Sarajevu, Aidom Jerlagić pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste