Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Mole se pametniji da ne popuštaju, situacija je kritična – RazVEDRAvaNje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U ovosedmičnom “RazVEDRAvaNju”, profesor Vedran Zubić ugostiće Elvedinu Begić, profesoricu engleskog jezika sa 30 godina staža u učionici. Izvela je mnoge generacije i, nažalost, bila svjedok stagniranja obrazovanja u BiH.

Kakvi su bili njeni počeci, kako je bilo raditi u ratnoj školi, šta nedostaje odgoju i obrazovanju danas, kako zamišlja rad Vijeća roditelja i šta bi promijenila u školama?

Prof. Begić nam je pričala i o svom iskustvu i razlozima zbog kojih se kandidovala i postala direktorica, ali i koje su sve vaspitne metode koristili njeni roditelji.

Kakve su nam reforme potrebne i ono najvažnije – kako da škola postane mjesto kojem se djeca raduju, gledajte ovog utorka u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste