Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Mnogi liječnici su postali milioneri na mukama bolesnika – Zdravstvo – pogled iznutra

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Gost ovosedmičnog podcasta Zdravstvo – pogled iznutra je Marin Bago, predsjednik udruge potrošača Futura iz Mostara, koja je u posljednje vrijeme fokusirana na prava pacijenata u FBiH.

Prof. dr. Rasim Jusufović će za sve naše slušatelje i gledatelje potražiti odgovore na važna pitanja koja se tiču svih nas. Koji su glavni problemi i pritužbe na zdravstveni sistem i kako uložiti prigovor?

Razgovaraće i o ukidanju liste čekanja te gdje je najteža situacija kada je ovaj problem u pitanju, a sve kako bi pacijenti dobili najbolji tretman. 

Kako se sredstvima upravlja u kantonima u FBiH, o Fondu solidarnosti te o inkluziji privatnog zdravstva u javno zdravstvo, slušajte i gledajte ovog utorka u 20 sati u novom izdanju podcasta Zdravstvo – pogled iznutra.

Prethodnu epizodu podcasta „Zdravstvo – pogled iznutra“ pogledajte OVDJE..

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Prof. dr. Rasim Jusufović – etablirani stručnjak i senior lider i ekspert iz oblasti zdravstvene ekonomije. Profesor je na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology i gostujući profesor na Medicinskom univerzitetu Beč, suosnivač je međunarodnog postdiplomskog studija iz zdravstvene ekonomike i direktor projekta uspostavljanja ASA bolnice, prve privatne opšte bolnice u BiH. Prof. dr. Jusufović stručnjak je za zdravstvenu ekonomiju sa doktoratom iz oblasti farmakoekonomije i zdravstvene ekonomije, trener jahanja, konjički sportista, muzičar, autor knjiga, udžbenika, privatni pilot, a sada i voditelj podcasta.

Pogledajte još neke podcaste