Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ministrica Duraković: Politika je izgubila humano lice – RazVEDRAvaNje 002

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Podcast RazVEDRAvaNje nastavlja svoju misiju. Ovoga puta, profesor Vedran Zubić ugostiće ministricu obrazovanja i nauke FBiH prof. dr. Jasnu Duraković.

Ministrica Duraković podijeliće sa nama priču o djetinjstvu i odrastanju uz oca, profesora Nijaza Durakovića te iskustva o školovanju u Americi. Kakav je američki sistem obrazovanja u odnosu na sistem koji imamo u Bosni i Hercegovini? Koji su to problemi i ko je sve zakazao? Može li kao aktuelna ministrica promijeniti trenutnu situaciju?

O radu sa učenicima i studentima, udžbeničkoj politici i razlozima zbog kojih je ušla u politiku, slušajte i gledajte u novom podcastu “RazVEDRAvaNje” ovog utorka u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste