Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Mi smo generacijski naučene da šapućemo – Oslobođena by Bosnalijek-prvo zdravlje!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Gošća Oslobođene je Jelena Veljača, glumica, aktivistkinja, kolumnistkinja, urednica i još mnogo toga.

Jedna od onih žena koja ima mišljenje, čak i kad bi drugima više odgovaralo da ga nema. 

Jedna od onih žena koje svojom pojavom, djelovanjem, načinom na koji nosi sebe i život oko sebe, inspiriše sve nas.

Sa Brankicom će razgovarati o aktivizmumajčinstvu, brakovima, karijeri, a i objasniće svima nama koje smo zaboravile zašto je bitno da smo DOBRO, a ne DOBRE.

Jer samo žena koja je DOBRO može biti oslobođena.

Zašto je majčinstvo rock and roll, doživljava li razvode kao lične neuspjehe, kako se odlučila na treći brak, o položaju žena u region, kako je biti urednica Elle magazina, i još mnogo toga što ne smijete propustiti.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. 

Podcast Oslobođena by Bosnalijek-prvo zdravlje! slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati.

Prošlosedmičnu epizodu u kojoj su gosti bili Dajana Šipraga Zlojutro i Samela Alagić pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste