Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Mi smo dolaskom islama sa brda sišli u čaršiju – O prostoru sa Zecom i Vukom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

O prostoru sa Zecom i Vukom ove nedjelje razgovara prof. dr. Aida Abadžić Hodžić, istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka. Povod gostovanja je projekat  “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne“.

Radi se o velikom naučno-istraživačkom, multimedijalnom i interdisciplinarnom projektu na kojem je, više od tri godine, radio veliki tim stručnjaka dominantno iz BiH, ali i izvan njenih granica. Izložba će za javnost biti dostupna do 18. novembra u Umjetničkoj galeriji Kolegijum Artistikum u Sarajevu, a nakon toga i u drugim značajnijim centrima u regiji i Evropi.

Šta projekat prof. dr. Abadžić Hodžić, na kojem je sa svojim kolegama radila više od tri godine, čini toliko jedinstvenim, koliko hrana, kafa i ćejf znače na ovim prostorima, o autentičnosti naših zanatlija, prvom neposrednom street foodu na svijetu, ove nedjelje u 21 u novom izdanju podcasta O prostoru sa Zecom i Vukom.

Prošlu epizodu podcasta “O prostoru sa Zecom i Vukom”  u kom je naš Amir Vuk Zec ugostio sa Bracu Dimitrijevića  možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste