Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Borba za rodnu ravnopravnost je mandatorna – Oslobođena by Bosnalijek- Prvo zdravlje!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U današnjoj epizodi Oslobođene ugostit ćemo Armena Garankića, mladog studenta Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koji svojim aktivizmom usmjerenim na promicanje rodne ravnopravnosti, kao mladi muškarac, ostavlja dubok trag u zajednici.

Armen svoj put ka aktivizmu započinje još od srednjoškolskih dana, nastavljajući snažno kroz učešće u UN Women kampanji “Generacija za ravnopravnost“. Kroz svoj angažman u kampanji “Generacija za ravnopravnost”, posvećuje se osvještavanju i poticanju na akciju među svojim vršnjacima i širom zajednice.

Razgovarat ćemo o njegovim iskustvima, motivaciji i planovima za budućnost u svijetu aktivizma, kakav je odnos njegovih vršnjaka po pitanju rodne ravnopravnosti, kako vidi put prema poboljšanju situacije u pogledu rodne ravnopravnosti i sigurnosti žena.

Podcast Oslobođena  slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlosedmičnu epizodu Oslobođene pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste