Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Mario Knezović: Potpuno sam divlji i neobrazovan, formalno – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Osnivač je i frontmen bosanskohercegovačke grupe Zosterkantautor i glumac. Rođeni Mostarac i mislilac. Formalno, kako kaže, potpuno divlji i neobrazovan. Ovog petka nam u Opet Laka studio stiže Mario Knezović iz Zostera sa velikim Z, muzičkog sastava koji, potaknut padom društvenog imuniteta, još od 2000. godine, kada je nastao, pa sve do danas, održava epidemiju dobrih nota, sjajnih poruka skrivenih u tekstovima i pokretačke vibre.

I pored vrlo jasno blistavog muzičkog puta, Mario se u jednom trenutku odlučio i za glumu, a Laku je, naravno, zanimalo što mu je to trebalo?

– Gluma mi se nekako dogodila. Bliska je ovome što radim jer kada gledaš, pjesma jeste sažeti film. Kada napraviš video spot, imaš i scenarij, i režiju, i glavne glumce… pjesma je, u stvari, mini priča. Radim sa najboljima i ništa mi ne pada teško. Oskarovac me otkrio, s njim sam snimio prvi film i onda je sve išlo prirodno. Trenutno snimamo drugu sezonu serije Kotlina, pa pravimo pauzu, zatim radimo cijelog ljeta koncerte, nekako se uvijek dobro iskombinuje. Tako sam prošle godine nakon koncerata, na jesen išao na otok sa Danisom da snimamo film, bilo je ludilo. Radi se o Prviću kod Šibenika i na tom otoku uopšte nema auta, tu smo mjesec dana bili i radili. Bio je to jedan od najljepših procesa ikad, ispričao je Mario.

Između ova dva umjetnika nadugo i naširoko nizale su se priče o muzici, filmu, životu, mladosti i starosti, sadašnjosti i budućnosti. Uz dosta ozbilje i malo više smijeha, Opet Laka podcast minute, potaći će vas na razmišljanje pod tačkom razno, probuditi emociju i, kao što to uvijek kod Lake i biva, dobro vas zabaviti.

Je li biti po redu dijete treće, dobar razlog sreće? Kako je zavolio glumu, zbog čega je zahvalan univerzumu, koga će prvog umjetna inteligencija obraditi, gdje bježe misli i kako jezik vrat lomi, ispričaće nam Mario Knezović u novoj epizodi podcasta Opet Laka, ovog petka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gost bio Armin Šaković, pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste