Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Majka me vodila kod psihijatra da ga pita šta je sa mnom – Oslobođena by Bosnalijek- Prvo zdravlje!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U ovonedjeljnu emisiju Oslobođene stiže Nataša Kovačević – Njezvanova. Više od sedam godina je na društvenim mrežama, prate je stotine hiljada ljudi, a njen utjecaj je ogroman.

Njezvanovoj su društvene mreže platforma za pomoć drugima, kao pravnica je odlučila da osnuje Udruženje građana za pomoć drugima, te će sa našom Brankicom razgovarati koliko je važna psihološka podrška i mentalno zdravlje, sa koliko godina je otišla prvi put kod psihologa i zašto. Njezvanova ima i neostvareni san, koji možda ipak ostvari jer je poznato da Crnogorci studiraju u Beogradu do svoje pedesete, kako ona kaže.

Razgovarat će i o skupljanju sličica i salvetica, dopaminu koji je izgradio generaciju milenijaca, o roditeljstvu, izazovima odgoja djece i digitalnoj eri.

Iako je poznata po svom humoru, u današnjoj emisiji smo se dotakli i ozbiljnih tema. O odnosu Crnogoraca prema kćerima, feminizimubrakupobačaju. Njezvanova je poznata i zbog toga što zagovara javno dojenje djece što je izazvalo buru komentara, zbog čega ju je internet zajednica osudila i šta je za nju postala „ničija zemlja“.

Osim što je smrtno zaljubljena u svog muža, zaljubljena je i u Cmok kulturu. Znate li šta je to? A šta je za Natašu ljubav, pogledajte u novoj Oslobođenoj, epizodi u kojoj je pala i pokoja suza, ali svakako epizodi koja nosi dobro prepoznatljiv duh i humor Nataše Kovačević- Njezvanove.

Podcast Oslobođena  slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlosedmičnu epizodu Oslobođene pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste