Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Mahira – Žena kojoj društvo ne prašta novu ljubav – Oslobođena by Bosnalijek-prvo zdravlje!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Znate li priču o Mahiri? Esed i Mahira upoznali su se i vjenčali kao mladi, prelijepi i zdravi ljudi. Nakon godinu i po dana braka, Esedu je dijagnosticirana multipla skleroza. Kasnije je postao nepokretan. Nije mogao govoriti, hodati, raditi, jesti, ići u toalet. Ništa.

Mahira je to sve radila za njega. I tada je bila heroina.

Esed je umro od posljedica bolesti. Mahiru je zavolio Saladin. Mahira se nedavno udala. Više nije bila heroina. Zašto? Ko određuje šta ko može i smije? Odakle nam pravo da sudimo tako lako i tako brzo? Imamo li pravo biti sebi na prvom mjestu? Imamo li pravo na sreću, ili trebamo živjeti po standardima društva koje nema standarde?

Gošća Oslobođene je Mahira Hajdarpašić. Heroina širokog osmijeha.

U emisiji će nam ispričati priču o svoje dvije velike ljubavi, o tome kako odgaja svoju djecu, a svoju kćer uči kako biti jaka žena, dotiču li je zlonamjerni komentari, kako gradi svoju budućnost uz Saladina, čovjeka koji joj je pružio ljubav i zaštitu.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Podcast Oslobođena by Bosnalijek-prvo zdravlje! slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati.

Prošlosedmičnu epizodu u kojoj je gošća bila Jelena Veljača pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste