Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kristina Ljevak: Ne znamo šta je naša nacionalna kultura – sve nam je podijeljeno sa tri

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kristina Ljevaknezavisna novinarkakolumnistica, nekadašnja urednica u izdavaštvu i dugogodišnja djelatnica u polju afirmacije nezavisne kulture, gošća je podcasta O prostoru sa Zecom i Vukom ove nedjelje u 21 sat.

Pored prostora u kulturi sa njegovim aktivnim kreatorom Amirom Vukom, koji, kao i većina stvaralaca te dobi, svoje zlatne početke bilježi u osamdesetim, govorila je i o drugim akterima najprogresivnijeg doba nekih prošlih života, počevši od Likovne grupe Zvono, do brojnih pojedinki i pojedinaca koji su Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, zahvaljujući vlastitom djelovanju osamdesetih godina, činili istinskim dijelom progresivnog svijeta.

Ismar MujezinovićJusuf HadžifejzovićBraco DimitrijevićMiljenko JergovićSaša BukvićSejo ČizmićSemezdin MehmedinovićSaša HemonNermina Zildžo, samo su neki od ljudi čijeg su se rada dotakli u inspirativnom razgovoru koji povezuje najprogresivnije doba sa onim što je današnje djelovanje entuzijasta, poput Galerije Manifesto.

Kako na temelju iskustva oblikovati današnji prostor kulture, u najkraćem je tema razgovora nove episode podcasta O prostoru sa Zecom i Vukom, ove nedjelje u 21 sat na  www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlu epizodu podcasta “O prostoru sa Zecom i Vukom” u kom je naš Amir Vuk Zec ugostio Vedinu Babahmetović možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste