Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Konaković u Direktno sa Vildanom: Hoće li SDA pristati da bude opozicija?

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Odgovore u novoj epizodi podcasta Direktno sa Vildanom tražimo na pravoj adresi: od ministra vanjskih poslova naše zemlje.

Elmedin Dino Konaković je rođeni Sarajlija: imao je pet godina kada je Bosna postala prvak Evrope, a 10 kada je Sarajevo bilo centar svijeta kao domaćin 14 zimskih olimpijskih igara. Sport se, dakle, doima kao prirodno odrastanje. Košarkaški dres Bosne nosio je u ratu, kada je bio i dobrovoljac Armije BiH, a onaj broj 14 pratio ga je u politici kojom se aktivno bavi od 2004. 14 godina bio je u SDA, vijećnik u Općini Centar, zastupnik u Skupštini Kantona, a 2015. je dobio 14. mjesto na listi i uspio dobaciti do vrha.

Tako je postao premijer Kantona koji nije pristajao da bude 14 rupa na svirali. 2018. osniva Narod i pravdu i vrlo brzo postaje motorni pogon okupljanja kontra SDA: danas ga optužuju da je državni izdajnik broj 1, a on odgovara: Vjerujem u djela a ne u šuplju priču. Razgovarat ćemo i o nedjelima.

Gost najnovije epizode podcasta Direktno sa Vildanom je Elmedin Konaković. Pratite nas na svim platformama.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Vildana Selimbegović je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja, lista koji ove godine obilježava 80. rođendan. Na čelu novine je gotovo 15 godina, a u našu kuću došla je nešto prije magazina Dani čija je glavna urednica postala u vrijeme kada su žene bile rijetka rijetkost na čelnim pozicijama u medijima. Bila je ratni izvještač, nagrađivana je za istraživačko novinarstvo, istrajava u pisanju kolumni, a sada je pred njom novi izazov: potraga za odgovorima na pitanja koja more naše društvo. Direktno, pa šta bude.

Pogledajte još neke podcaste