Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kolumbija je kao BiH sa malo više kriminala – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Magistar ekonomije, teniser, poliglot Robert Dacešin ovog petka stiže u goste kod našeg Lake. Ipak, ovaj Banjalučanin najpoznatiji je kao putopisac i avanturista koji aktivno putuje svijetom već 15 godina, a svoja iskustva sa putovanja dijeli putem svog bloga i Youtube kanala.

Do sada je, od ukupno 195 zemalja svijeta, obišao čak 97. Međutim, što više putuje, sve više, kako kaže, voli Bosnu i Hercegovinu, pa je tako njegov video o BiH proglašen najboljim turističkim videom na svijetu, a krajem protekle godine postao je i nosilac diplomatskog pasoša.

Kao magistar ekonomije bio je bez posla godinu dana, ali jedan kreativni CV video, otvorio mu je sasvim novi životni put koji ga je doveo do onoga što je danas – Robert koji u potpunosti živi i voli posao kojim se bavi.

U 90 minuta puta oko svijeta, Robert je ispričao najljepša i ona manje lijepa iskustva koja nosi sa svojih putešestvija – od uživanja u egzotičnim zemljama, preko opasnosti u kojima se nalazio, trovanja hranom i, uglavnom, gostoprimljivosti ljudi širom svijeta.

Zbog čega je Kolumbija daleka Bosna i Hercegovina, šta je prava istina brazilskih favela, kako je u Japanu bilo rentati djevojku, porodicu i čovjeka koji viče te kakvog su ukusa škorpion, skakavac i larva, između ostalog slušajte i gledajte u novoj epizodi podcasta Opet Laka ovog petka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gost bio Dejan Ljevnić, direktor Olimpijskog centra Jahorina i ponosni vlasnik titule “Svjetska turistička ličnost godine” pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste