Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kod nas ljudi gledaju šta osobe sa invaliditetom ne mogu: Hajde da vidimo šta mogu! – RazVEDRAvaNje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ovog utorka u studio Oslobođenje podcasta stiže dvojac koji Razvedrava i najtmurniji dan – profesor Amel Kapo i dvanaestogodišnji Ismail Barlov, bosanskohercegovački “leptir bez krila”.

U novoj epizodi podcasta RazVEDRAvaNje, saznajte zbog čega se profesor Amel Kapo odlučio posvetiti radu sa djecom sa invaliditetom, šta je za njega inkluzija i kako se prave šampioni. Sa nama je i njegov najbolji paraplivač Ismail Barlov, učenik sedmog razreda osnovne škole, koji je prošle godine bio među najbolja tri učenika u FBiH. Ispričaće nam o svojim počecima u bazenu, strasti prema plivanju te o tome kako on trenira i niže uspjehe.

Kroz ovaj podcast razgovor, profesor Kapo i dječak Ismail pokazaće nam kako se upornim radom može sve, a na nama je da im pružimo podršku na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Parizu.

RazVEDRAvaNje slušajte i gledajte ovog utorka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa Mirnesom Pruščaninom pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste