Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Karcinom dojke nije smrtna presuda, ali se treba otkriti na vrijeme – SuperMama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U podcastu Supermama ovoga puta govorimo o jednom od najvažnijih pregleda za sve žene – pregledu dojki. Koliko traje i kako izgleda ultrazvučni pregled, a kako mamografija, odgovara nam dr. Una Delić, specijalista radiologije.

Dr. Delić ističe kako je važno destigmatizirati preglede jer su upravo oni jedina prevencija ove vrste karcinoma. Kroz svoje dugogodišnje iskustvo, primjetila je da karcinomi dojke u najvećem broju dolaze poslije velikog stresnog perioda u životu i upravo zbog toga je sa nama podijelila svoje načine „bježanja“ od stresa koji će, vjerujemo, svima biti korisni.

Kada je mazektomija opcija, boli li mamografija, kada ići ljekaru i kakve terapije postoje za ovu vrstu oboljenja, gledajte i slušajte ove nedjelje u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu podcasta SuperMama u kojoj smo govorili o suplementaciji možete je pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Govoreći oficijelnim jezikom, Lana Lekić je profesorica na Fakultetu zdravstvenih studija, kao i profesorica na Farmaceutskom fakultetu, gdje je praktikovala rad sa pacijentima posljednjih 20 godina. Lana Lekić je jedini certificirani instruktor masaže beba i djece u Bosni i Hercegovini. Govoreći jezikom ljudi, Lana je super čovjek, super žena i SuperMama, a da pri tom ne posjeduje nikakvu vanzemaljsku super moć, osim dobrih namjera i ogromne topline koju nosi u srcu, iz kojeg je iznjedrila jednog divnog dječaka, a putem usvajanja i hraniteljstva, širom otvorila za još dvoje djece. Na Instagramu ćete je pronaći pod nickname- om @mama_lana_, gdje joj svakodnevno povjerenje pruža preko 30K pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste