Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Karamehić-Abazović u Direktno sa Vildanom: Von der Leyen dolazi i donosi praznični paketić od 6 milijardi eura

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Četrnaest prioriteta, kandidatski status, otvorena vrata za pregovore sa Evropskom unijom, zakoni koje moramo usvojiti da bismo prošli kroz te evropske iglene uši… gotovo svakoga dana pričamo o euroatlantskim integracijama, a zapravo nemamo odgovor na najjednostavnije pitanje: šta običan čovjek, radnik, penzioner, student, domaćica, dobija i kada tačno. Ono što pouzdano znamo jeste da je najveći teret na Vijeću ministara i još veći na Parlamentu Bosne i Hercegovine koji ima nemoguću misiju: politički se uskladiti i obezbijediti dovoljan broj ruku da ispunimo zadaće i krenemo ubrzano evropskim putem. Ukoliko, naravno, dobijemo zeleno svjetlo evropskih institucija.

S nama u podcastu Direktno sa Vildanom Selimbegović je zato Mia Karamehić-Abazović, zastupnica Naroda i pravde u državnom Parlamentu, članica našeg izaslanstva u Vijeću Evrope

Za one koji ne znaju Karamehić-Abazović je magistrica međunarodnih odnosa i diplomacije – i to službeno najbolja – na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, sa znanjem pet jezika – engleskog, španskog, njemačkog, talijanskog i francuskog, nositeljica je Zlatne značke Sarajevskog univerziteta, dobitnica brojnih međunarodnih priznanja za svoj istraživački rad. Za nju se dakle opravdano može reći da pripada novoj generaciji političarki u našoj zemlji.

Znaju li evropski političari ko koči našu zemlju, šta je rješenje bosanskohercegovačkih problema i kako napredujemo ka Evropskoj uniji i NATO-u gledajte večeras u 19 sati.

Prošlosedmičnu epizodu podcasta Direktno sa Vildanom gledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Vildana Selimbegović je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja, lista koji ove godine obilježava 80. rođendan. Na čelu novine je gotovo 15 godina, a u našu kuću došla je nešto prije magazina Dani čija je glavna urednica postala u vrijeme kada su žene bile rijetka rijetkost na čelnim pozicijama u medijima. Bila je ratni izvještač, nagrađivana je za istraživačko novinarstvo, istrajava u pisanju kolumni, a sada je pred njom novi izazov: potraga za odgovorima na pitanja koja more naše društvo. Direktno, pa šta bude.

Pogledajte još neke podcaste