Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kako prepoznati pravi med i od koga ga zapravo kupovati? – Zdraviji

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U podcastu Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly ovog puta razgovaramo o medu i ostalim pčelinjim proizvodima kao i o ljekovitom bilju.

Inga Krešić, fitoaromaterapeut i apiterapeut došla je iz Čapljine, tačnije iz Struga te nam rekla nešto više o svom obiteljskom biznisu, prirodnoj kozmetici i što je najbitnije, ljekovitim svojstvima meda i bilja.

Priča o fitoaromaterapiji i apiterapiji naglašava važnost biljaka i pčelinjih proizvoda u održavanju kvalitete zdravlja. Inga dijeli iskustvo svog oca o važnosti meda i biljnih pripravaka u svrhu liječenja, ističući preventivnu ulogu u kombinaciji sa konvencionalnom medicinom.

Pčelarstvo Krešić je samo u prošloj godini osvojilo osam zlatnih medalja za kvalitetu meda. Ova obitelj ne samo da čuva tradiciju već i postavlja standarde u izvrsnosti u pčelarstvu i proizvodnji meda.

Inga je ispričala i kako nastaju novi proizvodi, kako kozmetički tako i pčelinji, kako izgleda proces proizvodnje, a o svemu tome više saznajte u subotu u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O‘Reilly u kojoj je gošća bila Ada Vuk pogledajte OVDJE

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Amela Ivković O’Reilly diplomirana je nutricionistica, a trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Sarađuje sa stručnjacima na polju nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture, kognitivne psihologije i sporta, a svoje znanje putem edukativnih postova, kao i kreativnih recepata, redovno dijeli sa blizu 30K pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Pogledajte još neke podcaste