Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kako je Vedad postao Barbara – Davcast

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U novoj epizodi podcasta Davcast by Oslobođenje, David Čerkez će ugostiti Barbaru, poznatiju kao SupremeQueen, koja na svojim društvenim mrežama broji nekoliko stotina hiljada pratitelja.

Međutim, u njenim dokumentima nije oduvijek stajalo ovo ime. Barbara je u djetinjstvu bila dječak, ali u jednom trenutku odlučuje prihvatiti svoju suštinu i početi jedan sasvim novi život. Snove o haljinama i šminkanju, pretvorila je u stvarnost koju već neko vrijeme živi i u kojoj je sretna  – i na ovome ne misli stati.

U Davcast priči o hrabrosti i prihvatanju saznajemo kako je Vedad postao Barbara, kako su njena porodica i prijatelji to prihvatili i koliko je teško biti transrodna osoba na Balkanu, ovog ponedjeljka u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

David Čerkez – 18-godišnjak iz Mostara, kreator podcasta koji je nakon samo godinu dana emitovanja oborio rekorde gledanosti na Balkanu. Voli li sve što vole mladi? Istina, voli, ali David je puno više od toga i vjerovatno ga je to “više” dovelo i do Oslobođenja. Kroz Davida smo naučili šta zaista znači biti “nahajpovan”, a da pri tom uopšte ne budeš “krindž”. David hajp uspješno održava i putem društvenih mreža, gdje njegov rad prati više od 100k TikTok i Instagram pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste