Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kako je Slobodana Miloševića izbacio sa derneka Paolo Magelli – U kontru sa Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ove subote u podcast U kontru sa Draganom Markovinom dolazi nam Željka Udovičić Pleština dramaturginja koja potpisuje više od stotinu predstava i to u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Venezueli, Crnoj Gori, Kolumbiji, Francuskoj, Srbiji, Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori. Pored toga bavi se prevođenjem, pisanjem i adaptacijama romana za scensko izvođenje, sarađivala je na scenarijima nekoliko filmskih projekata. Bila je i umjetnički direktor Dramskog kazališta „Gavella” u Zagrebu, pomoćnica ministra kulture Hrvatske, zatim zamjenica pročelnika za kulturu te samostalna umjetnica.

Sa Željkom Udovičić Pleština Dragan Markovina razgovarao je o dvije predstave koje su nedavno premijerno odigrane u Kamernom teatru u Sarajevu i Gradskom kazalištu mladih u Splitu.

Pričali su i o njenoj saradnji s Paolom Magellijem, o iskustvima rada u ministarstvu kulture i o kasnijoj suradnji s Milanom Bandićem u gradskom uredu za kulturu. O životu freelancera i Univerzijadi.

Bilo je riječi i o tome kako vidi sadašnjost i budućnost Dubrovačkih ljetnih igara i Pulskog filmskog festivala, zatim o današnjem Beogradu, društvenoj atmosferi tamo i o tome kako joj je raditi u Beogradu danas i na kraju o nasilju nad ženama u svijetu teatra.

dovičić Pleština je dobitnica mnogih nagrada, među ostalima na Borštnikovom srečanju, Danima satire, Marulićevim danima, Međunarodnom festivalu malih scena, festivalu Pozorišne/kazališne igre itd.

O Bertoltu Brechtu, Miroslavu Krleži, teatru, novcu, festivalima i davnim vremenima slušajte i gledajte ove subote u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba 

Prethodnu epizodu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom u kojoj je gost bio Namik Kabil, pisac i direktor dokumentarnog programa Federalne televizije, pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste