Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kakav Sjeverni pol, Deda Mraz je naše gore list: Kraj Goražda životari u svom selu – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ho, ho, ho – praznično izdanje Opet Laka podcasta stiže! Ovog petka otkrivamo misteriju čuvanu vijekovima. Kod Lake u goste stiže Deda Mraz i to, ni manje, ni više, nego iz Goražda. On oklijeva, on drijema i poklone ne sprema.

A i kako bi – plate male, penzije još gore, bez irvasa je još odavno ostao, ali Deda Mrazu, uprkos svemu, kao i svakom Bosancu i Hercegovcu, ne manjka smijeha i šale, ali ni čangrizavosti, pa upravo u ovom tonu i ispraćamo godinu.

Kakvi su problemi sa izbornim zakonom Deda Mrazova u BiH i da li i oni idu po nacionalnom ključu? Kako mu influenseri otimaju posao, zbog čega žene ne mogu biti Deda Mraz?

Podijelio je sa nama Deda Mraz svoje jadikovke te nam ispričao kako se u Goraždu osjeća kao krme u Teheranu i da nema druge, nego kandidovati se za naredne izbore.

Zbog čega je Deda Mraz, koji važi kao opšta radost, sporna stvar u ovoj državi, zašto naš Mraz većinu radnog vremena provodi rezajući želje i sa kakvim prognozama idemo u novu godinu, slušajte i gledajte ovog petka u 20 sati.

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gošća bila Svetlana Cenić, ekonomska analitičarka i bivša ministrica finansija Republike Srpske pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste