Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Josip Martinović: Očekujem ekspanziju u bh. vinarstvu – Nazdravite s nama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Gost sedme episode podcasta Nazdravite s nama je Josip Martinović, vrhunski enolog sa dugogodišnjim bogatim iskustvom i veliki vizionar kada je u pitanju vinarstvo i vinogradarstvo. Izvrsnost i stručnost koja ga krasi najbolje je vidljiva u vinima vinarijama Podrumi AndrijaEmporia-Carski vinogradi i Knebu za koje trenutno radi u BiH.

Savremeni pristup uzgoju vinove loze kroz tehnologiju pametnih vinograda, koju je kao pilot program prvi put uspješno primjenio u vinariji Podrumi Andrija, nastavio je primjenjivati u vinariji Knebu. Vinogradi pored Tomislavgrada koji se nalaze na 965 metara nadmorske visine dovoljan su izazov ovom vrsnom stručnjaku da se uhvati u koštac s ekstremnim uvjetima za uzgoj vinove loze.

Zašto se Josip odlučio vratiti u Hercegovinu? Koje vrste vina preferira i konzumira uz hranu? Kako vidi budućnost domaćeg vinarstva? Odgovore na ova pitanja i mnoga druga saznajte u 20 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta “Nazdravite s nama” pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru/autorici

Vedrana & Giuliano Dodig, još uvijek zaljubljeni bračni par iz Splita, u vinskim krugovima poznati po nadimku The Dodigs. Nakon pedesete, (a do tada su se, kako kažu, naradili i umorili, odškolovali dijete i sve posložili na svoje mjesto), okrenuli su se najpitkijem hobiju. Njihova vinska priča počela je spontano i sramežljivo, a danas malo koji vinski događaj može proći ispod njihovog radara. Kroz putovanja, posjete vinskim regijama, različite vinske škole i edukacije, ljubav za vinom razvijala se i rasla. Za Vedranu i Giuliana, vino i hrana više nisu samo hobi, već stil života koji rado dijele na njihovom blogu “Drinking Up With The Dodigs”.

Pogledajte još neke podcaste