Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Jelena Trivić Direktno sa Vildanom: Svi znaju da je Draško Stanivuković pod skutima Milorada Dodik

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Bosna i Hercegovina je dobila žuto svjetlo za početak pregovora sa Evropskom unijom: prošle sedmice je Ursula von der Leyen, predsjednica Evropske komisije, obznanila da se otvaraju pregovori o pristupanju s Ukrajinom i Moldavijom, a sa našom zemljom onoga časa kada budu ispunjeni uvjeti. Dobili smo i rok – mart 2024. godine, a jasno je dato do znanja i da je krivac za kočenje razvoja cijele zemlje i oba njena entiteta predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Ko će i kako riješiti problem? Hoće li Dodika smijeniti narod ili će ga morati ukloniti međunarodna zajednica? Gdje je, uostalom, budućnost ovdašnje djece – na Zapadu ili Istoku?

Gošća nove epizode podcasta Direktno sa Vildanom je jedina žena na čelu partije u Bosni i Hercegovini: Jelena Trivić, liderka Narodnog fronta. Na prošlim općim izborima potukla se s Miloradom Dodikom snagom na kojoj joj zavide i mnogo iskusniji političari. Ova rođena Banjalučanka školovala se u svom gradu, magistarski studij završila u Bolonji, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Karijeru je započela u banci, od 2007. je na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci gdje je u više navrata birana za najboljeg predavača i to po ocjenama studenata. Učesnica brojnih naučnih skupova u regionu i svijetu, sa više od 30 objavljenih naučnih radova u domaćim i stranim publikacijama, dobitnica nekoliko nagrada i priznanja za bavljenje naučnim radom, ipak se odlučila za politiku: javno je podržala grupu Pravda za Davida, tragajući za istinom o tragičnoj smrti banjalučkog studenta Davida Dragičevića. Na Općim izborima 2018. izabrana je za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, a nakon posljednjih izbora formirala je Narodni front.

Da li je Christian Schmidt legitimni visoki predstavnik i da li Dodik svojim ponašanjem rizikuje Republiku Srpsku? Zatvara li Evropa oči pred problemima u našoj zemlji i je li ona strani agent  saznajte u 19 sati.

Prošlosedmičnu epizodu podcasta Direktno sa Vildanom gledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Vildana Selimbegović je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja, lista koji ove godine obilježava 80. rođendan. Na čelu novine je gotovo 15 godina, a u našu kuću došla je nešto prije magazina Dani čija je glavna urednica postala u vrijeme kada su žene bile rijetka rijetkost na čelnim pozicijama u medijima. Bila je ratni izvještač, nagrađivana je za istraživačko novinarstvo, istrajava u pisanju kolumni, a sada je pred njom novi izazov: potraga za odgovorima na pitanja koja more naše društvo. Direktno, pa šta bude.

Pogledajte još neke podcaste