Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ivan Tatomirović: Kad bih mogao još samo jednom doživjeti proslavu titule u Titovoj – (IN)Direkt

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ivan Tatomirović, bivši kapiten FK Sarajevo i osvajač Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine, gost je 21. epizode podcasta (IN)Direkt. Štoper FK Kolubara započeo je svoj fudbalski put u omladinskim kategorijama Crvene Zvezde. Igrajući seniorski fudbal za FK Srem, Ivan dobija poziv Sarajeva te naredne četiri godine nosi bordo dres gdje svojim zalaganjem postaje ljubimac navijača i upisuje se u historiju bh. nogometa. Karijera ga dalje vodi u Finsku gdje potpisuje za slavni HJK Helsinki. Poslije Intera iz Zaprešića odlazi na Baltik. Sa Zalgrisom u tri sezone osvaja tri titule prvaka Litvanije te Kup i Superkup.

Sa Tatomirovićem smo razgovarali o njegovom dolasku u Sarajevo. Prisjetili smo se šampionske sezone, evropskih utakmica, anegdota sa saigračima poput Todorovića, Berberovića, Puzigaće, Stojčeva te rada sa trenerima Draganom Jovićem, Husrefom Musemićem, Dženanom Uščuplićem i mnogim drugim. Pitali smo ga za nezaboravne trenutke i uspjehe te za čim danas Ivan žali? Nezaobilazna tema je bio i njegov privatni život i poveznica sa gradom Sarajevom.

Ivanova sjećanja i mnogobrojne anegdote doživljene u bordo dresu poslušajte i pogledajte u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili pretnodne epizode podcasta (IN)Direkt-a možete ih pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste