Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ivan Sesar: Svim srcem volim Bosnu i Hercegovinu – (IN)Direkt

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ivan Sesar gost je jedanaestog izdanja podcasta (IN)Direkt.

Sesar koji je ponikao u Širokom Brijegu, u svojoj karijeri je nastupao za FK Sarajevo i FK Tuzla City u našoj državi, te više klubova u Hrvatskoj, Sloveniji, Rumuniji, Finskoj, Tuskoj i Norveškoj.

Tokom razgovora u našem studiju govorio je o svojim počecima karijere, boravku na Koševu i u Tuzli, ali i o anegdotama iz klubova u kojim je nastupao.

Kako je sam rekao dolazak na Koševo je bila njegova prekretnica u karijeri. Mišljenja je da ga je upravo dolazak u klub sa Koševa i boravak u našem glavnom gradu u potpunosti promijenio i dao mu neki identitet koji ga je pratio kroz karijeru.

Prisjetio se Sesar evropskog puta bordo tima u tih 16 mjeseci dok je nastupao za klub sa Koševa, euforije koju je izazvala pobjeda i eliminacija Levskog, i razočarenja koje je izazvao poraz od Zete te godine. Said Husejinović jedan je od dominantnih fudbalera sa kojim je nastupao. Prijestio se ovaj veznjak i nastupa za reprezentaciju, trenera sa kojim je sarađivao, a posebno je interesantno na koji način doživljava Bosnu i Hercegovinu kao svoju državu.

Koliko je nedostajalo da Ivan postane sportski direktor Veleža? Kakav je osjećaj igrati sarajevski derbi? Otkud Sesar u Finskoj i kako je igrati i živjeti tamo? O iskustvima iz igračke karijere i budućim planovima saznajte više u 21 sat  na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu podcasta (IN)Direkt-a u kojoj je gost bio Džemal Berberović pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste