Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Investitori u jednoj ruci drže pare, u drugoj kandžiju – O prostoru sa Zecom i Vukom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Isak Medić, inženjer statičar, gost je podcasta O prostoru sa Zecom i Vukom ove nedjelje u 21 sat.

Za svog dugogodišnjeg prijatelja, Amir Vuk Zec, voli reći da je anesteziolog jer on “uspava pacijenta, a onda Amir operiše“.

Dva prijatelja, razgovarali su O prostoru, rodnoj Bosanskoj Krupi i mostovima koje je Medić projektovao. Kakvog su kvaliteta zgrade građene 80-ih, a kakve se grade danas, na šta obratiti pažnju prilikom renoviranja stanova i jesu li nam zgrade sigurne od potresa, neke su od tema ovog podcasta. Biće zanimljivo čuti i njihove anegdote sa gradilišta te na koji način rješavaju nesuglasice na terenu.

Podcast O prostoru sa Zecom i Vukom slušajte i gledajte svake druge nedjelje u 21 sat.

Prošlu epizodu podcasta “O prostoru sa Zecom i Vukom” u kom je naš Amir Vuk Zec ugostio arhitektu Kenana Brčkaliju možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste