Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ilija Cvitanović u Direktno sa Vildanom: Matej Živković je pravosuđu dao dokaze o prijetnjama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Šta je ključ stabilizacije FBiH i ko snosi najveću odgovornost za ukupno stanje u BiH, šta je sa odnosima sa Hrvatskom i Srbijom te Komisijom za vrijednosne papire i pokušajem atentata na Mateja Živković?

Federacija je, uoči Prvog maja, uz proteste i puno buke, nakon osam godina dobila novu Vladu. S obzirom da su i Stranka za BiH i NES imale primjedbe na odluku OHR-a, uz stranke Trojke, Narod i pravdu, SDPBiH i Našu stranku, te PDA, BHI Fuad Kasumović, HDZ Bosne i Hercegovine, uz novu Vladu su stale i HDZ 1990, Hrvatski nacionalni pomak te nekolicina nezavisnih poslanika i Maja Uremović iz Pomaka Šuhreta Fazlića.

U sveopćoj raspravi, nekako je ostalo u sjeni da se HDZ BiH čak odrekao jednog ministarskog mjesta, pa je za federalnog ministra zdravlja izabran Nedeljko Rimac iz HDZ-a 1990.

U novoj epizodi podcasta Direktno sa Vildanom je predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović je delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije. On nam je rekao šta se dogodilo, pa je odlučio pristati uz federalnu većinu i nezavisne poslanike i biti prevaga podršci Vladi premijera Nermina Nikšića.

Šta je ključ stabilizacije FBiH, ko snosi najveću odgovornost za ukupno stanje u BiH, šta je sa odnosima sa Hrvatskom i Srbijom te šta je sa Komisijom za vrijednosne papire i pokušajem atentata na Mateja Živković, gledajte večeras u 21 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Vildana Selimbegović je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja, lista koji ove godine obilježava 80. rođendan. Na čelu novine je gotovo 15 godina, a u našu kuću došla je nešto prije magazina Dani čija je glavna urednica postala u vrijeme kada su žene bile rijetka rijetkost na čelnim pozicijama u medijima. Bila je ratni izvještač, nagrađivana je za istraživačko novinarstvo, istrajava u pisanju kolumni, a sada je pred njom novi izazov: potraga za odgovorima na pitanja koja more naše društvo. Direktno, pa šta bude.

Pogledajte još neke podcaste