Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Hoće li nas ubiti ćevapi i kolači?- Oslobođena by Bosnalijek- prvo zdravlje!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Da li vam se čini da stalno gledamo i slušamo savjete o ishrani, ali činjenica je da nas sve to dodatno zbunjuje?

Upravo zato ćemo danas u Oslobođenoj razgovarati s ljudima koji prate svijet ishrane, treninga, ali i marketinga, jer vrlo je važno razdvojiti žito od kukolja.

Fitness trener, Nedim Babić, govorit će nam o svojim iskustvima koje je imao sa klijentima, koji su najčešći izgovori za ne treniranje, zašto je protiv restrikcija u ishrani, te zašto i on sam pojede ćevape i kolač kada mu se jedu. Šta za Nedima znači level up, ne samo u treningu, nego i u životu? Nedim za sebe kaže da je normalan trener, a upravo zbog takvog iskrenog stava i razmišljanja o životu u kojem se ne trebamo odreći čokolade, nego biti umjereni, postao je jedan od najpopularnijih fitness trenera u BIH. Ono što on promovira je promjena načina razmišljanja i zdrav način života. Nedim će sigurno natjerati sve naše gledatelje da se pokrenu, baš kao što je i sve nas “zarazio” svojom energijom.

Mila Babić, magistricia nutricionizma, ističe važnost umjerenosti u svemu: koliko hrane jedemo i koliko brzo jedemo. Nijedna namirnica ne sadrži sve makro i mikro nutrijente koji našem organizmu mogu sve obezbijediti, zato je bitna raznolika prehrana. Čak i kad pojedemo kolač, nije smak svijeta, bitno je uživati u tome. Sa Brankicom će razgovarati i o dobrobitima kafe, te kako kafa sprečava neke onkološke probleme. Neki ljudi idu u krajnost pa su opterećeni zdravom prehranom što dovodi do stanja ortoreksije. A šta je ortoreksija, predlažemo da pogledate u novom podcastu Oslobođena.

Sve se danas reklamira kao zdravo ili nezdravo. Etikete se lijepe na razne stvari. Dovoljna su tri random mišljenja pa da nešto bude zauvijek osuđeno ili uzdignuto na pijedestal. O komunikacijskim zamkama danas ćemo razgovarati sa Dobrilom Močević, direktoricom Prime Communicationsa. Za Oslobođenu će nam reći šta su dobre, a šta loše strane marketinga, napravit ćemo paralelu kada društvene mreže nisu diktirale trendove i šta je odgovorni marketing. Dobrila ističe da oni u Prime Communications imaju sreće da nakon dvadeset godina rade sa klijentima koji imaju jasno ustanovljena pravila. Njena poruka svima nama je da prosijemo sve ono što gledamo i čitamo, i da donosimo one odluke i one izbore koji su bazirani na kredibilnim izvorima.

Podcast Oslobođena  slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati na  www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlosedmičnu epizodu Oslobođene pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste