Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Goca Tržan: Ja volim ulogu muškarca u kući – Oslobođena by Bosnalijek – Prvo zdravlje!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Koliko god godina da imate, sigurno znate ko je ona, šta radi, o čemu priča. Možete se složiti s njenim mišljenjem ili ne, ali ona će svejedno reći šta misli. U novoj epizodi Oslobođene s Gocom Tržan o tome kako postati i ostati oslobođena žena, o braku, roditeljstvu, razvodu, dijele li se poslovi na muške i ženske, šta je za nju feminizam

Gocina prva ljubav je farma tj. život na selu. Sa Brankicom će pričati o svom djetinjstvu na selu i podijelit će anegdotu kako ju je majka naučila da ne krade. Otvoreno se divi ženama na selu i kaže da imamo predrasude da je oslobođena žena samo ona koja je izmanikirana, sređena, ima posao i vidljiva na društvenim mrežama. Žene koje žive na selu sa gomilom djece, mužem, imaju stoku, i dalje mogu biti slobodne ako su u srcu i glavi slobodne, ako umiju reći ne.

Za Gocu Tržan je kuhinja njena moć, ističe da su žene nekako zaboravile da kuhinja nije tlačiteljsko mjesto. Za nju je mjesto gdje se dešava magija, odakle svojoj porodici iznosiš obrok u koji si ubacio svu svoju ljubav. Savjet koji je ona dobila i koji je rado podijelila i sa nama je: Ko drži kašiku, drži moć.

Podcast Oslobođena slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba .

Prošlosedmičnu epizodu Oslobođene pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste