Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Frenkie: Vjera me je sklonila od alkohola i učinila boljim – Davcast by Oslobođenje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ovog ponedjeljka u studio Davcasta By Oslobođenje dolazi jedan od začetnika bh. hip-hop scene – Adnan Hamidović aka Frenkie.

David i Frenkie su ovaj podcast razgovor započeli pričom o djetinjstvu koje je poznati hip-hoper, zbog rata u Bosni i Hercegovini, proveo u Njemačkoj, državi kojoj je zahvalan i koja ga je, kako kaže, oblikovala u ključnom periodu života, što mu je kasnije, po povratku u BiH, bilo od velike pomoći. Njegovo interesovanje za muziku počelo je u tinejdžerskim danima, kada je u Tuzli, sa svojim vršnjacima, pokrenuo radijsku emisiju koja je vrlo brzo dospjela na sami vrh ljestvica slušanosti.

Frenkie je sa nama podijelio i one najvažnije životne trenutke, kao i iskušenja i probleme koji su se nizali na putu njegovog uspjeha. Otvoreno je govorio o problemu ovisnosti o alkoholu, ispričao kako je tekao proces odvikavanja od ovog poroka te priznao kako je u vjeri pronašao svoje sigurno mjesto.

Frenkie je premijerno najavio i novi studijski solo album sa čak 11 pjesama, a posebno za gledatelje Davcasta podijelio je i neke detalje koji će naročito oduševiti najvatrenije fanove hop-hopa. Novu epizodu Davcasta slušajte i gledajte ovog ponedjeljka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlosedmičnu epizodu podcasta Davcast by Oslobođenje u kojoj je gost bio Neno Svjetlanović – NenoCooks pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

David Čerkez – 18-godišnjak iz Mostara, kreator podcasta koji je nakon samo godinu dana emitovanja oborio rekorde gledanosti na Balkanu. Voli li sve što vole mladi? Istina, voli, ali David je puno više od toga i vjerovatno ga je to “više” dovelo i do Oslobođenja. Kroz Davida smo naučili šta zaista znači biti “nahajpovan”, a da pri tom uopšte ne budeš “krindž”. David hajp uspješno održava i putem društvenih mreža, gdje njegov rad prati više od 100k TikTok i Instagram pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste