Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Feđa Dudić: Trebamo naučiti cijeniti sebe – (IN)Direkt

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Dudić je u svojoj karijeri nastupao za mnogo klubova. Ponikao je u FK Sarajevo, a poslije ga je put vodio u NK Zagreb sa kojim je osvojio titulu prvaka Hrvatske, SlavijuŽeljezničarGOŠKBrotnjoSlobodu, a najdublji trag je ostavio u redovima Travnika.

Odmah po završetku fudbalske karijere počeo je raditi kao trener. Prvo u NK Travnik, pa potom u GOŠK-u, Veležu i Sarajevu. Sa Mostarcima je osvojio Kup Bosne i Hercegovine i tako ostao upisan zlatnim slovima u historiji mostarskog kluba. Prihvatio je poziv iz susjedne Srbije i preuzeo ekipu iz Kragujevca, sa kojom je postao hit prvenstva.

Pauzu zbog nastupa reprezentacija smo iskoristili da Dudića ugostimo u našem studiju. Razgovarali smo o njegovom trenutnom klubu i nastupima u ligi u Srbiji, ali smo se dotakli i ostalih tema. Poseban akcenat smo stavili na njegov rad u Sarajevu i Veležu, ali i predstojećem nastupu reprezentacije BiH u baražu.

Šta je razlog dobrih igara Radničkog 1923 i zašto je Dudić podnio ostavku na mjesto trenera Sarajeva poslušajte i pogledajte u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili pretnodne epizode podcasta (IN)Direkt-a možete ih pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste