Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Fazla iz centra Sarajeva ode na selo, Laka iz Goražda rođeni Sarajlija već 20 godina – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Voljeni bh. kantautor, autor nekih od najvećih hitova Kemala MontenaČoleSeverine, „Crvene jabuke”, Halida Bešlića, izronio je iz prirode i došao u Opet Laka studio – Zlatan Fazlić Fazla Lakin je gost ovoga petka.

Prije desetak godina, ovaj rođeni sarajlija, prodao je sve što je imao u gradu i otišao da živi na selo. Društvenim mrežama, kaže, ne zna upravljati, ali zato u Kromolju, gdje mu je trenutna adresa, vrlo dobro upravlja motokultivatorom.

Kako se odlučio za život na selu, je li propala dobra muzika, gdje bi Fazli i Laki bio kraj da su u Italiji, za koje stranke Fazla radi?

Ispričao nam je i o autorskoj pjesmi “1425 dana“, koja je najavni singl njegovog novog muzičkog djela koje je u potpunosti posvećeno danima opsade Sarajeva.

O Davorinu, Kemi, Arsenu, ali i papcima, seljacima i onima puno gorim od ovih prvih, slušajte i gledajte ovog petka u 20 sati u novoj epizodi podcasta Opet Laka na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gošća bila  njegova sestra Mirela Lela Laković pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste