Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Eldin Adilović: Treba otići kad si najbolji da te takvog pamte – (IN)Direkt

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Eldin Adilović doživio je zvjezdane trenutke nastupajući za NK Čelik i FK Željezničar u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nekada prvi strijelac lige je nakon okončanja karijere daleko od medija i izvan centra dešavanja, ali ipak jako aktivan.

Adilović je stigao u naš studio i u 12. epizodi podcasta (IN)Direkt govorio o dešavanjima iz karijere i iskustvima koja je skupljao tokom nastupa u Bosni i Hercegovini, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Azerbejdžanu i Turskoj. Govorio je o tome koliko mu je bilo teško u pojedinim trenucima, pogotovo nakon prelaska sa Bilinog polja na Grbavicu.

Govorio je o odnosu sa svojim bratom Adijem, sa kojim je dijelio klupski dres u Sloveniji, a u nekoliko navrata se susretao i na bh. terenima, u različitim dresovima. Sarajevski derbi je bio jedna od tema, ali i penal koji mu je stariji brat odbranio na Grbavici. Iskušenja kroz koja je prolazio, nekoliko nerealizovanih transfera, odluka o prestanku karijere, kao i savjet mladima samo su neke od tema o kojim smo razgovarali. Pogledajte i poslušajte u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili pretnodne epizode podcasta (IN)Direkt-a možete ih pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste