Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Dževad Poturak: Ja sam incident ovog sporta u BiH – Davcast by Oslobođenje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Poznati bosanskohercegovački kickboxer teške kategorije Dževad Poturak “BH Machine” ovog ponedjeljka je gost nove epizode Davcasta by Oslobođenje.

Svjetski prvak u borilačkim vještinama, čovjek koji je utjecao na K1 sportove kako u popularnosti tako i u njihovoj promjeni, ponosno je nosio zastavu Bosne i Hercegovine u brojne države i skoro na sve kontinente.

U Davcastu je pričao o svom djetinjstvu i koji su ga sportovi tada zanimali, o svojim, kako on kaže, slatkim ali mukotrpnim početcima, kada niko nije znao da li će uspjeti, a kamo li dosegnuti vrh kickbokserske scene.

Prije nekoliko godina Poturak je bio podvrgnut teškoj operaciji srca, doktori su bili saglasni – to je kraj karijere. Što je na kratko i sam Poturak prihvatio. Nakon nekog vremena ipak je promijenio mišljenje i kazao kako je to ustvari samo novi početak, te je iza tako teške operacije postavio neke nove rekorde.

Kaže kako je u takvim trenucima najteže bilo njegovoj supruzi, koja ga je dosta puta gledala ozlijeđenog i bespomoćnog te kako je dosta svojih borbi i pobjeda posvetio upravo njoj.

A Bosna i Hercegovina ponovo će biti u fokusu svjetske K-1 WGP (World Grand Prix) scene i to 29. juna kada se očekuje da sam najboljih boraca iz ovog dijela svijeta ukrste rukavice u Sarajevu, a pobjednik turnira kvalifikovat će se za završni turnir koji će se održati u Tokiju.

Zašto je ogorčen na državni sistem, ko mu je pružio ruku kad je najviše trebalo, da li je zadovoljan ishodom svoje karijere? Odgovore na sva ova pitanja ali i mnoga druga saznajte ovog ponedjeljka u 20 sati u novoj epizodi Davcasta by Oslobođenje na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlosedmičnu epizodu podcasta Davcast by Oslobođenje u kojoj je gost bio Nikola Ilić aka Debeli drift pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

David Čerkez – 18-godišnjak iz Mostara, kreator podcasta koji je nakon samo godinu dana emitovanja oborio rekorde gledanosti na Balkanu. Voli li sve što vole mladi? Istina, voli, ali David je puno više od toga i vjerovatno ga je to “više” dovelo i do Oslobođenja. Kroz Davida smo naučili šta zaista znači biti “nahajpovan”, a da pri tom uopšte ne budeš “krindž”. David hajp uspješno održava i putem društvenih mreža, gdje njegov rad prati više od 100k TikTok i Instagram pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste