Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Džaba kuća u kojoj će biti kao u salonu namještaja – O prostoru sa Zecom i Vukom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ove nedjelje u Oslobođenje podcast studio stiže Vedina Babahmetović, arhitektica i prva žena koja je bez partnera osvojila najuvaženiju nagradu za arhitekturu Grand Prix Collegium Artisticum.

Svoj studio u Zenici “Entasis” osnovala je 1997. godine, posvećena je porodici, arhitekturi koju voli i projektima na kojima radi. U najnovijoj publikaciji RIBA-e iz Londona 100 Women: Architects in Practice, koja obuhvata 100 žena arhitektica iz 79 zemalja cijelog svijeta, uvršteno je i njeno ime.

Sa Amirom Vukom Zecom podijelila je uspomene iz studentskih dana te ispričala kako je njen otac morao dići kredit da bi upisala arhitektonske studije.

Šta kuću čini domom i zbog čega ne treba izgledati kao salon namještaja, može li se baklava rezati bez nacrtne geometrijeO prostoru sa Zecom i Vukom ove nedjelje u 21 sat na  www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlu epizodu podcasta “O prostoru sa Zecom i Vukom” u kom je naš Amir Vuk Zec ugostio Valerijana Žuju možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste