Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Državnog doktora ne možete uvjeriti da ste bolesni, a privatnog da ste zdravi – Zdravstvo

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U novoj epizodi podcasta Zdravstvo – pogled iznutra, prof. dr. Rasim Jusufović ugostiće dr. Aminu Zorlak koja je nedavno diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i Alena Perlu, studenta treće godine Medicinskog fakulteta Univerziteta SSST.

Gosti ovog podcasta će nam ispričati zbog čega su odabrali poziv ljekara, postoje li razlike u planu i programu između njihovih fakulteta, jesu li učestvovali u razmjeni studenata i da li su bili uključeni u istraživačke projekte tokom studija?

Kakva su im iskustva kao pacijenata, šta bi mijenjali u nastavnom planu i programu te imaju li u planu ostati u Bosni i Hercegovini, između ostalog, slušajte i gledajte ovog utorka u 20 sati u novoj epizodu podcasta Zdravstvo – pogled iznutra na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta „Zdravstvo – pogled iznutra“ pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Prof. dr. Rasim Jusufović – etablirani stručnjak i senior lider i ekspert iz oblasti zdravstvene ekonomije. Profesor je na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology i gostujući profesor na Medicinskom univerzitetu Beč, suosnivač je međunarodnog postdiplomskog studija iz zdravstvene ekonomike i direktor projekta uspostavljanja ASA bolnice, prve privatne opšte bolnice u BiH. Prof. dr. Jusufović stručnjak je za zdravstvenu ekonomiju sa doktoratom iz oblasti farmakoekonomije i zdravstvene ekonomije, trener jahanja, konjički sportista, muzičar, autor knjiga, udžbenika, privatni pilot, a sada i voditelj podcasta.

Pogledajte još neke podcaste