Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Djeca nam nisu srećna! – Oslobođena by Bosnalijek-prvo zdravlje!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U zadnje vrijeme imamo porast vršnjačkog nasilja, a naslovi u medijima izgledaju zastrašujuće. Neki krive sistem. Neki krive vrijeme u kojem živimo. A dio sistema i dio vremena smo upravo mi. Zašto je toliko u porastu maloljetničko nasilje i šta mi možemo uraditi? Kako da kod svog djeteta prepoznate trenutak kada bi trebalo da potražite stručnu pomoć?

Oslobođenoj govori Dajana Šipraga Zlojutropsihoterapeutkinja koja će objasniti šta su dupli standardi i zašto roditelji glume svojoj djeci AIR BAG-ove, koliko su nam djeca emocionalno nepismena i kako ona kroz svoju praksu rješava taj problem, je li nam gore danas ili je bilo prije, zar ne znamo odgajati svoju djecu?

Pedagoginja i psihologinja Samela Alagić rekla nam je jako bitnu stvar: DJECA NAM NISU SRETNA! Do koga je? Roditelja, sistema? Zašto se učitelji i nastavnici plaše djece? Kada je obrazovni sistem izgubio na vrijednosti i zašto naša djeca vrijede samo ako imaju sve petice?

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Podcast Oslobođena by Bosnalijek-prvo zdravlje! slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati.

Prošlosedmičnu epizodu u kojoj su hosti bili Hana Hadžiavdagić Tabaković i Josip Milanović – PisoJ pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste