Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Direktno sa Vildanom: Može li Šemsudin Mehmedović pobjediti Bakira Izetbegovića

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Saznajte šta bi Mehmedović uradio da ga izaberu za predsjednika SDA i vjeruje li da može dobiti bitku protiv Sebije i Bakira Izetbegovića

Od oktobra prošle godine lider SDA Bakir Izetbegović ponavlja da je pobjednik – njih 11, a on sam – i što je još važnije – da “tim koji pobjeđuje ne mijenja trenera”. Ipak, kada je prošle sedmice na Predsjedništvu stranke pokušao progurati konvenciju umjesto kongresa, preglasan je. Jedna bitka ne znači dobijeni rat, ali najavljuje period okršaja, s obzirom da je posve jasno kako Izetbegović Sin nema namjeru sam odstupiti i još jasnije da neće birati sredstva da zadrži kontrolu nad partijom koju je utemeljio njegov otac Alija. 

Gost podcasta Direktno sa Vildanom je mogući protukandidat Izetbegoviću, Šemsudin Mehmedović, prvoborac u SDA, ratni policajac, načelnik stanice u Tešnju i Centra službi bezbjednosti Doboj, a onda i ministar policije Zeničko-dobojskog kantona. Inžinjer je mašinstva, od Daytona praktično u politici najviše zahvaljujući podršci koju ima na terenu, koji će nam odgovoriti šta trebati mijenjati u SDA, gdje su napravljene najveće greške.

Šta bi uradio da ga izaberu za predsjednika SDA i vjeruje li da može dobiti bitku protiv Sebije i Bakira Izetbegovića saznajte večeras u 21 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Vildana Selimbegović je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja, lista koji ove godine obilježava 80. rođendan. Na čelu novine je gotovo 15 godina, a u našu kuću došla je nešto prije magazina Dani čija je glavna urednica postala u vrijeme kada su žene bile rijetka rijetkost na čelnim pozicijama u medijima. Bila je ratni izvještač, nagrađivana je za istraživačko novinarstvo, istrajava u pisanju kolumni, a sada je pred njom novi izazov: potraga za odgovorima na pitanja koja more naše društvo. Direktno, pa šta bude.

Pogledajte još neke podcaste