Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Direktno sa Vildanom: Alija bi rekao Bakiru da ide pogrešnim putem

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Gost nove epizode podcasta Direktno sa Vildanom je bivši ministar sigurnosti, Sadik Ahmetović. On je na prvim višestranačkim izborima 1990. izabran za zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini svoje općine. Bio je član Patriotske lige BiH, borac Armije BiH koji je iz rata izašao s činom natporučnika.

Tokom poratne političke karijere biran je u kantonalnu skupštinu, ponovo u Skupštinu općine Srebrenica, potom za zastupnika SDA u Narodnu skupštinu Republike Srpske i u konačnici u Parlament Bosne i Hercegovine. Bio je član najviših organa stranke, ali ju je 2017. napustio zbog neslaganja s politikom vrha i od tada je ovaj doktor nauka već drugi put na Birou za zapošljavanje. 

Razgovarat ćemo o presudi Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću za koju je rekao da je definirala karakter rata koji se vodio protiv Bosne i Hercegovine.

Ima li recepta za pomirenje, kako osobno doživljava 11. juli i kako vidi današnji odnos Srbije spram BiH, te gdje Bakir Izetbegović vodi SDA i Bošnjake saznajte večeras u 21 sat-

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Vildana Selimbegović je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja, lista koji ove godine obilježava 80. rođendan. Na čelu novine je gotovo 15 godina, a u našu kuću došla je nešto prije magazina Dani čija je glavna urednica postala u vrijeme kada su žene bile rijetka rijetkost na čelnim pozicijama u medijima. Bila je ratni izvještač, nagrađivana je za istraživačko novinarstvo, istrajava u pisanju kolumni, a sada je pred njom novi izazov: potraga za odgovorima na pitanja koja more naše društvo. Direktno, pa šta bude.

Pogledajte još neke podcaste